Programul pilot

Programul pilot

La prima etapă, în cadrul programului-pilot, vor fi selectate 30 de instituții de învățământ, primele din țară care vor putea oferi elevilor oportunitatea de a studia discipline opționale, iar profesorilor – un program complex de dezvoltare profesională continuă, inclusiv integrarea unor metodologii inovative de predare și învățare în clasă. Cursurile care urmează a fi lansate în anul academic 2020-2021 sunt:

1. Programarea Algoritmilor în limbajul C/C++

2. Proiectarea și Dezvoltarea Web

3. Designul Grafic


Fiecare curs va cuprinde 34 de lecții, ceea ce va permite studierea acestora în decursul a unui an academic, câte o lecție pe săptămână. Lecțiile includ resurse educaționale de tip text digital, lecție video, exerciții de simulare, teste interactive de evaluare și realizarea unui proiect final. Cadrele didactice din instituțiile selectate vor beneficia de instruiri gratuite în cadrul unui program de Formare Continuă de 10 credite, care se va desfășura pe timp de vară online.

Etapa de selecție a fost finalizată.

Deși inițial era prevăzută selectarea a 30 de instituții, în urma numărului mare de participanți și a interesului sporit, echipa de proiect a decis extinderea numărului de beneficiari. Din cele 107 de dosare recepționate, Comisia de Evaluare a avut o misiune deloc ușoară, ca într-un final să selecteze 77 de gimnazii și licee. Lista poate fi vizualizată mai jos.

În luna august anului curent, urmează a fi instruiți 216 profesori din 77 de instituții de învățământ general cu privire la conținutul disciplinelor și a metodologiilor de predare a cursurilor „Tekwill în fiecare școală”. Felicitări tuturor școlilor selectate!

Lista instituțiilor selectate