Lideri de opinie locali și din diaspora se alătură Consiliului Consultativ al TwentyTu

MONDAY, MAY 28, 2018   |   by TWENTYTU

„Școala bună este esențială pentru dezvoltarea ulterioară, atât personală cât și profesională. Eu datorez totul școlii și chiar când a fost cel mai greu primul lucru pe care am vrut să îl mențin, erau studiile. Nu m-am gândit niciodată să las studiile ca pe o opțiune. Niciodată să nu te oprești din a învăța, iar asta este esențial pentru a reuși în viață. Proeictul TwentyTu este axat anume pe această viziune de a ajuta tinerii să continue să învețe și să completeze cunoștințele care le obțin printr-un curriculum mai tradițional cu alte posibilități de a învăța ceva nou.”

Mariana Dahan, fondatoare la Global Blockchain Business Council, membru al Consiliului Consultativ TwentyTu

„M-am gândit mult la modul în care participam în diferite proiecte de caritate și am realizat că făceam oarecum ceva incorect. Mă străduiam împreună cu prietenii mei să luptăm cu consecințele, nu cu sursa problemelor. Sărăcia, copiii lăsați pe drumuri, iresponsabilitatea socială - sunt consecințele lipsei de educație, a lipsei unui rost în viață și a unei șanse de a deveni cineva. Am niște idei la care lucrez acum și pe care sper să le înfăptuiesc anul acesta, dar între timp am ajuns să fiu parte a unui proiect național de educație -TwentyTu. Datorită lui fiecare al patrulea elev din țară va avea șansă să-și câștige pâine acasă, alături de părinți, în condiții decente.”

Anatol Untură, antreprenor, membru al Consiliului Consultativ TwentyTu

„Cea mai mare comoară și valoare a unei țări rezultă din educația – domeniu care în Moldova, din păcate, rămâne constant în spatele standardelor internaționale. Sunt mândru să ajut în calitate de membru al consiliului acest proiect minunat care va oferi cursuri în peste 10 domenii ale viitorului.”

Cursuri precum lantreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă

Cursurile extra-curriculare precum antreprenorialul, robotica, inteligența artificială, astronomia prin VR (realitate virtuală), inteligența emoțională, matematica interactivă ș.a. sunt destinate copiilor și adolescenților. Sesiunile de instruire vor fi livrate atât online, cât și offline în cele mai importante centre regionale ale țării. De asemenea, în cadrul proiectului 2200 de profesori vor fi instruiți să predea disciplinele școlare într-un mod mai interactiv. Pentru dezvoltarea proiectului, a fost lansată o amplă campanie de colectare a fondurilor, astfel toți cei care își doresc să participe la transformarea educației din Moldova pot oferi contribuții pe www.twentytu.md până la 22 iulie 2018.

„Ca fost profesor universitar în Moldova și ca părinte pot spune cu certitudine că educația este elementul primordial pentru ca o familie, o comunitate, o țără să devină prosperă. Din acest considerent am decis să mă alătur proiectului TwentyTu – cel mai ambițions proiect educațional nonprofit din istoria Republicii Moldova, care va contribui la transformarea educației și la creșterea unei educații care va putea face față provocărilor viitorului.”

Victor Guzun, fondator Guzun Consulting, Tallin, Estonia, membru al Consiliului Consultativ TwentyTu

„TwentyTu este un proiect binevenit pentru țara noastră pentru că se va ocupa de domeniu cel mai important ce poate fi pentru țara noastră acum: educație. Intră pe www.twentytu.md dacă și tu crezi în puterea educației și în creșterea unei generații care să poate face față provocărilor economice ale viitorului. Contribuția ta poate aduce o schimbare spre bine.”

Nata Albot, Montreal, Canada, membru al Consiliului Consultativ TwentyTu

Membrii Consiliului Consultativ vor fi alături de TwentyTu pe toată durata proiectului. Ei se vor implica activ în dezvoltarea conținutului cursurilor și vor fi informați continuu de către echipa de implementare despre felul în care sunt utilizate fondurile acumulate.

Despre Tekwill

Tekwill este Centrul de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele secolului 21. Misiunea sa este de a crea legătura necesară între ceea ce se studiază în programele de educație dedicate domeniului IT și necesitățile reale ale industriei. Centrul susține dezvoltrea talentelor locale în IT, transferul de cunoștințe, promovează o mai bună înțelegere și interesul față de sectorul tehnologic și încurajează crearea comunităților digitale din Moldova. Tekwill reprezintă un ecosistem complex, dotat cu resursele și tehnologiile necesare pentru ca oamenii să-și implementeze ideile, astfel sporind excelența în domeniile viitorului. Centrul a dezvoltat numeroase programe educaționale, care acoperă o gamă largă de subiecte/materii, de la tehnologii de bază până la cele mai actuale trenduri în domeniu, cu accent pe proiectele practice. În mai puțin de 2 ani, peste 17.000 de persoane au beneficiat de programele educative ale centrului. Tekwill a fost creat de Asociația Națională în Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Guvernului Suediei