Intrebari Frecvente
 • Suma va fi acumulată din 3 surse:
  A. Cetățeni locali și diaspora prin crowdfunding
  B. Sponsorizări din mediul privat
  C. Granturi de la instituțiile internaționale
 • Recompensele pentru 10€ și 20€ pot fi ridicate de la sediul Tekwill, între orele 9:00-22:00
 • Recompensele pentru 50€ și 100€ vor fi livrate gratuit în toată Republica Moldova în decurs de 40 zile de la data contribuției. Donatorii din străinătate pot alege o adresă locală pentru a li se oferi contribuția. Pentru a indica adresa, completați acest  formular
 • Recompensele pentru 200€ și 500€ vor fi livrate gratuit în toată lumea în decurs de maxim 60 zile de la data contribuției. Pentru a indica adresa, completați acest  formular
 • Toate fondurile colectate în cadrul TwentyTu vor fi supuse procedurilor de monitorizare și audit ale Tekwill. De asemenea, vom adăuga în curând pe site, la secțiunea „Transparență”, un mecanism prin care publicul va putea accesa toate intrările și ieșirile și ieșirile financiare ale proiectului
 • Oricine cu un calculator și conexiune la Internet va putea urma cursurile online, absolut gratuit. Cursurile vor fi livrate în 30 sesiuni separate a câte 15 minute fiecare. Fiecare curs va presupune și o sesiune offline.
 • Sesiunile offline vor fi organizate în 6 locații strategice – școli sau incubatoare regionale - locațiile exacte vor fi anunțate până în septembrie 2018. Copii se vor deplasa la locația cea mai apropiată – o rambursare parțială a costurilor de transport va fi aplicată.
 • Cursurile online vor fi pilotate începând cu ianuarie 2019, la fel și sesiunile offline – planificăm să atragem cei 80 000 beneficiari până în mai 2022. Campania de fundraising se va încheia pe 22 iulie 2018.
 • Pentru crearea cursurilor vom lansa tendere publice pentru dezvoltatori de conținut și experți în domeniu în luna august. Până acum, ne-am consultat cu Codifun - o companie locală producătoare de softuri educaționale în IT, pentru a decide o structură de bază a cursurilor.
 • Orice va putea urma cursurile online, iar sesiunile offline vor avea loc după principiul primul-venit, primul servit. Vom lucra cu Ministerul Educației pentru a crea mecanisme de stimulare a elevilor să se înscrie și să termine cursurile. De ex. în cazul în care elevii vor absolvi un curs online în Astronomie prin VR, vor primit un bonus de 40% la nota finală de la fizică din programul de bază.
 • Vom lucra cu instituțiile de stat de resort, directorii, profesorii și bibliotecile din mediul rural pentru a informa activ copiii să se înscrie la cursuri. De asemenea, ne vom asigura că vom avea un număr egal de fete și băieți care beneficiază de cursurile noastre.
 • Ministerul Educației susține implementarea TwentyTu. Angela Cutașevici, Secretarul de Stat al Educației, este membră a Consiliului Consultativ al proiectului. Vom colabora cu ministerul pentru ca până în 2022, să introducem cursurile oferite de TwentyTu în cadrul programului școlar de bază ca discipline opționale. De asemenea, Ministerul Economiei, prin intermediul Departamentului de Tehnologii Informaționale, susține implementarea proiectului. Vitalie Tarlev -  Secretarul de Stat în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, servește la fel în Consiliul Consultativ al TwentyTu
 • Proiectul nostru are 4 avantaje față de cursurile disponibile din școli: A. Curriculum inovativ și în pas cu profesiile viitorului B. Accent special pe dezvoltarea inteligenței emoționale C. Costuri mici D. Combinăm online-ul cu offline-ul
 • Vom lansa un apel național către profesori ca să se înscrie ca și mentori pentru TwentyTu. Vom lucra cu Ministerul Educației pentru a oferi stimulente profesorilor, sub formă bonusuri financiare sau puncte adiționale în cazul avansărilor în grad didactic.
 • Școlile vor fi selectate în bază de concurs și vor trebui să depună un mic dosar proiect pentru a fi analizat.
 • Suntem în discuții cu autoritățile pentru include aceste cursuri online, dar și alte programe de educaței digitală, ca și discipline complementare la programul școlar de bază și care să aibă o anumită pondere în nota elevului. Alternativ, vom iniția activități de advocacy pentru a transforma aceste cursuri online în discipline opționale în programul școlar de bază. Astfel vom asigura și un bonus salarial pentru profesorii care vor oferi cursurile.
 • Am decis să inițiem și o campanie de crowdunding pentru a oferi cetățenilor Republicii Moldova oportunitatea să participe direct la transformarea educației în Republica Moldova. Vrem să-i implicăm și să-i facem să se simtă implicați în acest proces. Înainte de lansarea campaniei, am avut consultări în peste 10 focus-grupuri, în care i-am întrebat pe cetățeni dacă s-ar implica în acest proiect, iar reacțiile au fost foarte pozitive.
 • Din păcate noi nu putem influența în mod direct acest proces. Exodul tinerilor din Moldova este cauzat de probleme mult mai fundamentale care țin de calitatea instituțiilor, politici publice și guvernanță. Dar ce putem face este să minimizăm riscul plecării tinerilor prin oferirea unor instrumente de învățare mai bune, cât mai rapid.